Skip to main content

Aktuelt

Seneste nyt fra SOSU Østjylland

Alle nyheder
Rekord stor mangel på SOSU Assistenter
Torsdag d. 21/09-2017 havde P4-Østjylland og Danmarks Radio fokus på den massive mangel på SOSU Assistenter, der er bl.a. i Aarhus Kommune.
Nyhed
DAPUC temadag var stor succes
Med op mod 150 besøgende i Silkeborg og mere end 1000 views via Livestream, var den netop afholdte temadag om blødningskontrol en stor succes. Temadagen var arrangeret i et samarbejde mellem Dansk Ambulance Råd og Reddernes Udviklingssekretariat og DAPUC – Dansk Præhospital Uddannelsescenter, som var vært for begivenheden.
DAPUC
KLAR - PsykologCentrets uddannelse og træning for ledere
Kom og hør mere om uddannelsesforløbet KLAR for chefer, ledere mm. Forløbet er udviklet i samarbejde med PsykologCentret.
Ph.d.-stipendiat inden for læring og kompetenceudvikling i ældreplejen
SOSU østjylland opslår i samarbejde med Aarhus Kommune og Aalborg Universitet et ph.d.-stipendiat inden for læring og kompetenceudvikling i ældreplejen.
Nyt eLæringskursus i farmakologi og medicinhåndtering for SOSU Assistenter
De nye SOSU-bekendtgørelser fra 2015 og 2017 har skærpet de faglige krav til SOSU assistenters viden om farmakologi og medicinhåndtering. Men det kan være svært for både ansatte og arbejdsgivere at afse ressourcer til den nødvendige faglige opkvalificering midt i travle vagtplaner og pressede budgetter. Løsningen er et nyt eLæringskursus udviklet af SOSU Østjylland i samarbejde med MindMakers Aps.
Den Attraktive Dagpleje
Projekt ’Attraktiv Dagpleje’ har sat fokus på øget rekruttering af dagplejere, tættere samarbejde mellem dagpleje og dagtilbud og ikke mindst kompetenceudvikling.
Klar til SOSU
Klar til SOSU er et kursusforløb, der forbereder elever med anden etnisk baggrund til at tage en SOSU uddannelse.
Kursus
Temadag om kunsten at kompetenceudvikle
Den 14. juni holdt SOSU Østjylland temadag med ph.d. Micki Sonne Kaa Sunesen om kompetenceudvikling i den offentlige sektor.
Temadag
Livskvalitet må ikke være at få skiftet sin ble
34-årige Julie Sørand er ved at uddanne sig til pædagogisk assistent. I dag er hun optaget på en særlig forsøgsordning i Skanderborg, hvor pædagogiske assistenter arbejder på plejehjem for at fremme ældres livskvalitet med aktivitet. En ordning, der er livsvigtig for de ældre, oplevede Julie på helt nært hold.
Praktikvejledere til temadag om digital vejledning
Tirsdag holdt SOSU Østjylland temadag for praktikvejledere. Emnet var Digital vejledning af unge elever, der er vokset op i en digital tidsalder - hvad betyder det for elevernes læring, og hvilke digitale værktøjer kan praktikvejledere anvende i deres vejledning?
SOSU-medarbejdere elsker ny efteruddannelse i ledelse
Med en lederuddannelse for pædagogiske assistenter og SOSU assistenter kan Gitte Pedersen og Katrine Jensen komme til at arbejde med mennesker på en anden måde. De er blandt de første kursister på den spritnye efteruddannelse i Silkeborg.
Nyhed
Legatstøtte til sosu-elev fra Uganda
Faridah Nabuuma modtog onsdag d. 12. september legatstøtte fra Soroptimisternes afdeling i Silkeborg, hvor præsident Aase Krag-Petersen stod for overrækkelsen.