Skip to main content

Flere vil være SOSU Assistenter- og Hjælpere

Mandag morgen blev klasselokalerne på SOSU Østjylland i Silkeborg og Aarhus fyldt med 123 nye elever. Det er en væsentlig stigning sammenlignet med optaget i maj sidste år.

13. maj 2019

Især på skolens afdeling i Aarhus er stigningen markant. Sidste år i maj blev 51 elever optaget i Aarhus, men mandag morgen var der hele 86 nye ansigter på gangene og i klasselokalerne i Aarhus. Det er en stigning på 68 procent.

I Silkeborg er der startet 37 nye elever – samme antal som sidste år samme tid.

Optaget i januar 2019 var også større end i fjor. Her påbegyndte 115 nye elever sammenlignet med 96 elever i 2018 – en stigning på knap 20 procent.

Den positive udvikling gjorde sig også gældende ved optaget i januar 2019. Her begyndte 115 nye elever på skolens afdelinger i Aarhus, Silkeborg og Skanderborg sammenlignet med 96 elever i 2018 – en stigning på 20%.

Arbejde med mennesker

- "En stor del af ansøgerne har været på arbejdsmarkedet i en del år, og de ønsker at komme ud at arbejde med mennesker. Mange af dem kommer fra andre brancher, hvor de har arbejdet med mennesker, for eksempel stået i en butik. Men nu kunne de godt tænke sig at arbejde med ældre", siger Heidi Hvorslev Nickelsen, uddannelsesvejleder på SOSU Østjylland.

De nystartede elever blev modtaget af morgenfriske undervisere, vejledere og ledere – men også af DR P4 Østjylland, som var troppet op for at fortælle historien om det stigende antal SOSU-elever. Der var indslag med direktør Anette Schmidt Laursen, uddannelsesleder Rene Lindbjerg Andersen og eleverne Nicolai og Kamma.

Du kan høre indslagene her >> (1:26:00, 2:09:45 og 02:16:10 inde i udsendelsen):


Stor jobsikkerhed

Grundforløb 2 er en oplagt mulighed for at skifte karriere og gå en fremtid i møde med stor jobsikkerhed, fortæller direktør Anette Schmidt Laursen:

- "Inden for de næste fem år kommer der til at mangle 15.000 sosu’er på landsplan, og allerede nu er der stor efterspørgsel på varme hænder både i det private og i det offentlige. Derfor ser vi mange, der forlader brancher med stor risiko for arbejdsløshed for at få et meningsfyldt job med sikre fremtidsudsigter", siger Anette Schmidt Laursen.

Efterspørgslen på nye hænder til social- og sundhedssektoren skyldes blandt andet det stigende antal af ældre og at mange SOSU-medarbejdere forlader arbejdsmarkedet og går på pension i løbet af de kommende år.