Skip to main content

Fra sprogskole til Pædagogisk Assistent

Onsdag den 15. november 2017 var en milepæl for Ana og Jeanette. Der fik de nemlig overrakt det synlige bevis på, at de er uddannede Pædagogiske Assistenter. Vejen dertil har været lang, men en god modtagelse gjorde forskellen.

23. november 2017

Ana er fra Brasilien og Jeanette er fra Filippinerne. Kærligheden bragte dem til Danmark, hvor de i starten kæmpede med at lære sproget og kulturen. ”Den danske ironi var svær”, husker Ana.
På sprogskole hørte de om et grundforløb for 2-kulturelle på SOSU skolens afdeling i Silkeborg. De startede begge på forløbet i 2013, og det blev et vendepunkt. 

Et godt fundament
”Grundforløbet hjalp meget. Underviserne støttede os godt igennem de mange opgaver og øvelser. Det var en god måde at starte på, som gav et godt fundament for uddannelsen”, siger Jeanette.

Ana supplerer: ”Underviserne gav tid og plads til at prøve at forstå os. Vi kom lige fra sprogskolen og det danske var endnu ikke helt på plads. Jeg følte mig velkommen og det hjælper, for så får man også mere lyst til at lære”.

Kom med et åbent sind
De to Pædagogiske Assistenter er begge uddannede lærere fra deres hjemlande. Deres råd til andre i samme situation er at komme med et åbent sind og tage uddannelsestilbuddene seriøst. Også selvom man har en uddannelse med fra hjemlandet.

”Noget af det vigtigste, jeg lærte på forløbet for 2-kulturelle var, hvordan man samarbejder i Danmark, og hvordan kulturen er på det danske arbejdsmarked og på uddannelserne. For eksempel arbejder man mere sammen i grupper”, siger Ana.

Nu er drømmen at komme ud og være en del af det danske arbejdsmarked – og hvem ved, måske uddanne sig videre til pædagog engang.