Lær om inkontinens på en ny måde

Lær om inkontinens på en ny måde

Nu kan du lære om inkontinens på en ny måde. Blended learning kombinerer det bedste fra to verdener; klassisk undervisning med e-læring.

8. september 2020

SOSU Østjyllands 3-dages uddannelsesforløb om inkontinens for SOSU Assistenter er blevet revideret, så det bygger på såkaldt Blended learning. Det betyder, at undervisningen kombinerer klassisk undervisning med onlineundervisning og gruppeopgaver.

”Det her forløb giver lidt flere redskaber til værktøjskassen, kan man sige. Når man tager nye metoder i brug er det vigtigt hele tiden at have de didaktiske overvejelser med. Sådan er det også med online undervisning; der skal være læring i det, det må ikke bare være teknik”, siger Jette Sejer Jakobsen, der er underviser og tilrettelægger på forløbet.

Bedre tid til refleksion

Helt konkret er forløbet bygget op sådan, at to tredjedele af uddannelsen foregår online, mens den sidste tredjedel er med fremmøde. Online-delen består både af undervisning og af opgaver som løses sammen i grupper. Uddannelsen er altså med det samme faglige indhold som tidligere, men med en anden tilgang, hvor man kombinerer forskellige måder at lære på.

”For deltageren er det anderledes ved, at man ikke har fremmøde to af dagene, og derfor bedre kan passe det ind i sin dagligdag. Det betyder også, at man har bedre tid til at reflektere over undervisningen, men det kræver til gengæld, at man har nogle generelle IT-kompetencer”, uddyber Jette Sejer Jakobsen.

Uddannelsen udbydes første gang til november.
Her kan du læse mere om uddannelsesforløbet om inkontinens >>

Forløbet med Blended learning er blevet til i et fælles projekt med deltagelse af SOSU-skolerne om at udvikle digitale undervisningsforløb. Projektet startede i januar 2020 og er siden blevet højaktuelt med coronakrisen.