Skip to main content

Legatstøtte til sosu-elev fra Uganda

Faridah Nabuuma modtog onsdag d. 12. september legatstøtte fra Soroptimisternes afdeling i Silkeborg, hvor præsident Aase Krag-Petersen stod for overrækkelsen.

Der var godt nyt for Faridah Nabuuma, da hun den 12. september var blevet bedt om at møde op hos Soroptimisterne i Silkeborg. Her fik hun at vide, at hun var blevet valgt til at modtage et legat på 4000,- til støtte i hendes uddannelsesperiode.

I begrundelsen for tildelingen blev både hendes personlige og faglige kompetencer fremhævet: Hun er dygtig til dansk i både skrift og tale, er faglig kompetent og er mødestabil, hjælpsom, åben og smilende.

Farida var en deltagerne der gennemførte det særlige 20-ugers forløb målrettet to-kulturelle, der ønsker at komme tættere på uddannelse og job inden for sosu området. Faridah, der har boet i Danmark i fem år er nu optaget på Grundforløb 2 for sosu hjælpere, og legatet skal være til støtte for hendes videre uddannelse og karriere.

Faridah, der har en uddannelse inden for social rådgivning med i baggagen fra hjemlandet Uganda, har altid haft ønske om at hjælpe folk i nød. Hendes drøm er at fortsætte inden for det danske sundhedsvæsen, og senere videreuddanne sig til sosu assistent og måske sygeplejerske.

Med til overrækkelsen var også underviser Anni Gerdsen (tv) fra SOSU Østjylland og Faridahs datter Jasmin. Prisen blev overrakt af præsident for Soroptimisterne i Silkeborg, Aase Krag-Petersen (th).