Skip to main content

Ny Covid-19 uddannelse

SOSU Østjylland er klar med en femdages uddannelse, som nye medarbejdere hurtigt kan træde til med pleje og omsorg under corona-epidemien.

14. april 2020

Den nye, midlertidige AMU-uddannelse 'Omsorg pleje og praktisk hjælp ifm. Covid-19' har netop set dagens lys.

Uddannelsen henvender sig til både faglærte og ufaglærte uden en sundhedsfaglig uddannelse. Målgruppen skal på kort sigt - i forbindelse med Coronapandemien - løse pleje- og omsorgsopgaver og praktisk hjælp.

Deltageren vil få kompetencer til at kunne varetage basale omsorgs- og plejeopgaver og praktisk hjælp hos borgere i hjemmeplejen og på plejecentre.

Uddannelsen vil også kunne bruges til at opkvalificere deltagerne til at støtte handicappede borgere i eget hjem, hvor der er brug for omsorgs- og plejeopgaver og praktisk hjælp.

"Med den nye arbejdsmarkedsuddannelse kan vi imødekomme et akut behov for mere sundhedspersonale til pleje og omsorg under covid-19. Hvis det også kan være vække fleres interesse for faget og være en vej for eksempelvis brancheskiftere og ledige til uddannelse og job inden for sektoren, hilser vi det mere end velkommen. Der er behov for faglærte i branchen både nu og efter covid-19”, siger formand for Danske SOSU-skoler, Lisbeth Nørgaard.

Varighed

Uddannelsen varer 5 dage og foregår som onlineundervisning med start 6. maj 2020.

Tilmelding

Tilmelding på efteruddannelse.dk her >>

Spørgsmål?

Elisabeth Rose Kobberøe

Kursuskoordinator - SOSU området

Aarhus

erk@sosuoj.dk 87 41 26 10