Skip to main content

Nye rammer for SOSU Østjyllands afdeling i Skanderborg

SOSU Østjylland samarbejder med Skanderborg Kommune om at finde en ny permanent placering til skolens afdeling i Skanderborg

9. maj 2019

Skanderborg Kommune og SOSU Østjylland vil gerne give flere unge lyst til at gennemføre en SOSU-uddannelse. 

Derfor samarbejder skolen med Skanderborg Kommune om at få etableret et nyt permanent og attraktivt uddannelsestilbud hos SOSU Østjylland i Skanderborg. Her vil eleverne møde et rigtig godt skole- og studiemiljø i spændende rammer og med gode muligheder for at igangsætte forskellige aktiviteter på tværs af hold og uddannelser.

SOSU Østjylland vil gøre det muligt at tage hele sin uddannelse i Skanderborg både for de unge, der går i gang med en erhvervsuddannelse efter folkeskolen og for de lidt ældre elever, som først senere går i gang med en uddannelse. Til de unge tilbydes både EUD10 og grundforløb 1 og der bliver mulighed for at tage uddannelserne på EUX-niveau, dvs. at man bliver både student og faglært på samme tid. Det er muligt at læse videre på bl.a. sygeplejerskeuddannelsen og pædagoguddannelsen, hvis man har en uddannelse som social- og sundhedsassistent eller pædagogisk assistent. Til alle elever tilbydes et grundforløb 2 og et efterfølgende hovedforløb enten som social- og sundhedshjælper, social- og sundhedsassistent eller pædagogisk assistent.

Planen er, at den nye skoleafdeling kan tages i brug fra august 2020.

Fra 1. august 2019 gennemføres uddannelsesforløbene for elever fra Skanderborg Kommune på SOSU Østjyllands afdelinger i Silkeborg og Aarhus. De elever, der er optaget på uddannelsen efter sommerferien 2019 er der lavet aftaler om uddannelsesstedet med.