Skip to main content

Nyudklækkede EUX'ere er de første af deres slags

Fire elever fra SOSU Østjylland skriver sig direkte ind i danmarkshistorien, som de første EUX Pædagogiske Assistenter, nogensinde. 

Emma, Josefine, Ida og Omran har brugt fire år på deres EUX Pædagogisk Assistentuddannelse og er nu klar til deres videre færd i uddannelsesverdenen, eller i det pædagogiske arbejdsområde. De har så godt som alle muligheder foran sig.  

Om uddannelsen siger Emma: 

- "Det har været fire hårde år, men det har også været fedt. For mig har det især været godt, at det ikke har været boglige fag hver dag, men at vi har kunne fordybe os i vores interesser. Meget af det vi har lært i EUX-fagene kan bruges i den pædagogiske assistent uddannelse, fordi vores lærer har været gode til at udvælge temaer. Fda vi havde om socialisering i samfundsfag, handlede det om børn. Og da jeg var oppe i idehistorieeksamen, var det pædagogisk idehistorie."

 

Josefine valgte uddannelsen fordi: 

- "Jeg var i tvivl om, hvad det var jeg ville efter folkeskolen. Om jeg ville have en erhvervsuddannelse, eller om jeg ville gå på gymnasiet. Og så blev jeg foreslået EUX, fordi man får begge uddannelse på en gang. Det valgte jeg, for at have en form for sikkerhed og noget at falde tilbage på, hvis jeg nu fandt ud af, at den pædagogiske assistentuddannelse ikke var noget for mig alligevel, men jeg har så fundet ud af, at det faktisk var det pædagogiske der interesserede mig."

Læs mere om EUX uddannelsen her >>