Skip to main content

SOSU Østjylland og Silkeborg Kommune holdt temadag om demens

Temadagen bød på et program for fagprofessionelle og et åbent program for alle, og blev til i anledning af International Alzheimerdag den 21. september 2018.

20. september 2018

En temadag med forskellige perspektiver på demens. Det var oplægget, da SOSU ØStjylland og Silkeborg Kommune holdt temadag om demens i anledning af International Alzheimerdag i morgen.

Formiddagens program var for fagprofessionelle.

Inger Marie Andersen fortalte om arbejdet med demens på Boenheden Kærvang på Mors, hvor hun er leder. Hun gav hands-on eksempler på, hvordan man kan skabe et godt og værdigt liv for mennesker med demens, deres pårørende og personalet. Blandt andet fortalte hun om de skadelige bivirkninger - både fysisk og på livskvaliteten - ved psykofarmaka, og kom med metoder og værktøjer til, hvordan medicinforbruget kan bringes ned til det absolut nødvendige.

Eftermiddagens program havde fokus på hver­dagen som pårørende til et menneske med demens, og sluttede flot af med besøg af Johannes (22 år) og Børge (86 år), der fortalte om deres venskab og om at være med i TV-programmet '180 dage på plejehjem'.