Skip to main content

Tidligere elev og kollega samler ind til ældre uden pårørende

Camilla Danrich er uddannet SOSU Assistent fra SOSU Østjylland. Hun arbejder på plejehjemmet Havkær i Tilst, og har med kollegaen Pernille Bech startet en indsamling til ældre på plejehjem uden pårørende.

1. august 2018

Indsamlingerne strømmer ind. Strømper, kaffe, bøger, T-shirts, spil, et teaterstykke fra amatørteatret Stavtrupscenen og 800 hjemmelavede småkager - blandt meget andet. Indsamlingen er nemlig på kort tid blevet en stor succes med facebookgruppen ’Indsamling til ældre på plejehjem uden pårørende’.

Til daglig arbejder Camilla og Pernille som nattevagter på plejehjemmet Havkær. Her oplever de, hvordan nogle udsatte beboere får nedsat livskvalitet. De har ikke råd til dagligdags fornødenheder og glæder som nyt tøj, småkager og blade, og hvis de ikke har nogle savner de socialt samvær.

Pernille og Camilla snakkede om problemet og kom frem til, at de ville starte en indsamling. De startede facebookgruppen midt i juni, og allerede nu har gruppen mere end 1.000 medlemmer. I gruppen opfordrer de til at støtte med alt, hvad der kan øge livskvaliteten for de ældre. Det kan både være aflagte bluser, fejlkøb, møbler en buket blomster eller oplevelser som et nummer med guitaren eller en gåtur i skoven. Alt andet end penge.

Camilla forklarer, at aktiviteter med de ældre bliver en mangelvare, fordi personalet er presset på mandskab og dermed på tid. Her træder de pårørende typisk til, men hvad så med de ældre, der slet ingen pårørende har?

Indsamlingen har modtaget så mange donationer, at pigerne nu overvejer, hvordan de kan fordele dem til andre plejehjem i området.

”De kan nok ikke spise 800 småkager selv på Havkær”, som Camilla konstaterer.

Du finder indsamlingen på Facebook her >>