Skip to main content

Webinar: Genåbningen af dagtilbud koster mentale ressourcer

SOSU Østjylland inviterer til gratis webinar den 3. juni 2020 kl. 19-20.30 om den mentale træthed, som kan melde sig blandt det pædagogiske personale.

Der er fuld fart på genåbningen af landets dagtilbud. Alle foreløbige undersøgelser tyder på, at det pædagogiske personale indtil nu har håndteret den svære opgave på fornem vis. Det kalder på stor respekt!

De mange skiftende retningslinjer har trukket store veksler på personalets evner til den omstillingsparathed og fleksibilitet der skal til for at sikre to af de allervigtigste ingredienser i et godt børneliv, nemlig tryghed og forudsigelighed.

Hvis hverdagen og virkeligheden er usikker og ansvaret for både nærhed og afstand føles tungt, er det både forståligt og helt naturligt, at selv brede skuldre kan blive trætte.
Hvad sker der inden i os mennesker når den mentale træthed melder sig, og hvad kan vi gøre for at håndtere den?

Det er temaet for vores webinar. Vi vil forsøge at uddybe begreber som mentalisering, egenomsorg og omsorgstræthed. Og vi vil minde om, at faglig sparring med kolleger fungerer som et fremragende værnemiddel i en tid, hvor følelser og stemninger smitter som aldrig før.

Webinaret henvender sig primært til det pædagogiske personale i dagtilbud, men alle interesserede er velkomne.

Webinaret holdes på Microsoft Teams. Tilmeldingsfristen er den 2. juni kl. 10. Du modtager en mail med et link til mødet i løbet af eftermiddagen den 2. juni.

Er du interesseret i mere?

Så er vores månedlige nyhedsbrev om efteruddannelse og faglig opdatering måske noget for dig.

Undervisere på webinaret

Henrik Gansgaard Jensen

Underviser

Silkeborg

hgj@sosuoj.dk

Britta Andersen

Underviser

Aarhus

bran@sosuoj.dk

Mille Søby Jensen

Underviser

Aarhus

msj@sosuoj.dk