SOSU Østjylland | Gør dig klogere på livet

Arbejdet som dagplejer

På uddannelsen får du de grundlæggende kompetencer til at varetage arbejdet som dagplejer.
Du lærer at arbejde ud fra det fælles pædagogiske grundlag med fokus på børnesyn, børneperspektiver, børnefællesskaber, leg og det brede læringsbegreb.

Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
15 kursusdage
Faglærte og ufaglærte: Gratis
Øvrige deltagere: 9077kr

Vælg dit hold

By Start

Skejby i

SOSU Østjylland - afd. Aarhus Hedeager 33 Skejby
23.09.24 Tilmeld

Bliv klogere på kurset

Uddannelsen tilrettelægges med afsæt i din hverdag som dagplejer og med en høj grad af deltagerinvolvering, således at teori, ny viden og metoder kobles på din hverdag og pædagogiske praksis.

Du får viden om, hvordan du tilrettelægger pædagogiske læringsmiljøer gennem hele dagen i et anerkendende samspil med børnene og i forhold til at samarbejde med forældrene omkring barnets trivsel, udvikling, læring og dannelse.

Gennem uddannelsen er der fokus på samarbejdet med andre dagplejere, dagplejepædagogen m.fl. samt lovgrundlaget for dagtilbud som afsæt for det daglige pædagogiske arbejde i dagplejen.

Efter kurset kan du:

  • Tilrettelægge trygge og udviklende læringsmiljøer gennem barnets hverdag samt understøtte børnefællesskaber på tværs af alder, køn og etnicitet.
  • Se og understøtte børn med særlige behov og støtte barnets trivsel, udvikling, læring og dannelse, samt indgå i tværfagligt samarbejde med eksterne samarbejdspartnere og indsatser i relation til barnets udvikling.
  • Indgå i en ligeværdig og respektfuld dialog i forhold til forældresamarbejdet.
  • Handle på pædagogiske udfordringer, planlægge, reflektere over og evaluere egen pædagogisk praksis, herunder arbejde med observationsmetoder, praksisfortællinger og evalueringsmetoder.

Målgruppe

Dagplejere i offentlige og private dagtilbud.

Brancher

Pædagogisk arbejde med børn og unge.

Fagkode: 49848 Arbejdet som dagplejer.


Har du spørgsmål? Kontakt vores kursuskoordinator

Klar til at tilmelde dig?

Vælg dit hold