Læringscenter for Demenssimulation

Læringscenter for Demenssimulation

Nordens første demenssimulator giver en helt unik måde at lære om demens, hvor du oplever på egen krop hvad det vil sige at leve med demens. Simulationen giver et realistisk indblik i hvordan sygdommen påvirker hverdagen for både den syge, de fagprofessionelle og de pårørende. Demenssimulation er en enestående måde at blive klogere på demens – både som sundhedsfaglig medarbejder, leder og pårørende.

Demenssimulatoren er en interaktiv og sanseforvrænget bolig.
Intet i boligen er, som det giver sig ud for at være. Ting bytter plads eller fungerer ikke som forventet. Det gør det svært at bevare overblikket og at udføre selv simple hverdagsopgaver. På den måde simuleres livet med demens på en meget realistisk måde for deltageren.

Simulationen følges op af en debriefing, hvor man både sætter ord på oplevelsen og handling bag ordene med henblik på at forbedre plejen af demente borgere.

Er du interesseret i at booke Demenssimulatoren kan du udfylde nedenstående formular og herefter vil vi kontakte dig hurtigst muligt.

Du kan høre mere i radioprogrammet Kraniebrud, der besøgte demenssimulatoren den 31. august 2020. 

For FOA-medlemmer

FOA Silkeborg-Skanderborg har 120 pladser til demenssimulation. Kontakt FOA, hvis du har lyst til at prøve simulationen. Det er gratis for medlemmer af afdelingen.

 

Bliv kontaktet om demenssimulatoren

Kontakt

For yderligere oplysninger og booking:

Lise Knokgård

Strategisk projektudvikler

Aarhus, Silkeborg, Skanderborg

lkn@sosuoj.dk 8720 6193

Mette Gamborg

Kursuskoordinator - det pædagogiske område, international koordinator (Praktik i Udlandet)

Silkeborg

mga@sosuoj.dk 40 11 78 33