Mennesker, som er ramt af neurologiske lidelser, som fx demens, apopleksi, sclerose, parkinson eller udviklingsforstyrrelser kan opleve forskellige former for afasi.
Det kan være problemer med at udtrykke sig, bearbejde og forstå andres kommunikation samt bevare fokus i samtalen.
Med viden om afasi kan du tilpasse din pleje, omsorg og kommunikation, så du kan understøtte de evner, som personen stadig har i behold og samtidig tage højde for de funktionstab, der er.
Afasisimulatoren giver dig en læringsoplevelse af hvor essentiel kommunikation er og hvordan dette påvirker borgerens følelser, reaktioner og adfærd.
I simulationen mærker du på egen krop hvordan det føles, når det omgivende miljø ikke tager hensyn til borgerens funktionstab, samt hvilken grad af tryghed det kan give, når borgeren føler sig mødt, favnet og imødekommet.
Simulationen fremmer en dybere forståelse af, hvilken betydningen egen adfærd og tilgang har i samspillet med et menneske med afasi.
Afasi simulatoren kan indgå i forskellige uddannelsesforløb, temadage og workshops.
Sådan foregår simulationen
Afasisimulatoren er en didaktisk proces, der giver dig et individuelt læringsudbytte.
Processen er inddelt i fire faser, der graduerer sværhedsgraden af funktionstab, hvilket vil præge den individuelle oplevelse gennem simulationen.
Efter oplevelsen fortsætter læringen ved at drage paralleller til deltagernes egen praksis og tidligere erfaringer
Gennem en faciliteret debriefing, blive mere bevidst om egen måde at kommunikere på, både verbalt og nonverbalt.