Når du har bestået basisuddannelsen fortsætter du på overbygningsuddannelse.
Overbygningen består af 20 dages funktionsbestemt uddannelse, fordelt på 2 moduler. Ligesom på basisuddannelsen arbejder du med den praktiske del af uddannelsen på din arbejdsplads imellem modulerne.
Overbygningsuddannelsen indenfor det patientrelaterede område indeholder AMU-uddannelserne; Hvad fejler den syge?, Patientrelateret arbejde med døende og afdøde, Forflytningsteknik og speciallejring, samt Kontakt med psykisk syge.
Overbygningen skal give dig det bedste afsæt i arbejdet som portør, hvor du har mange forskelligartede opgaver og berøringsflader.
Du har også mulighed for at færdiggøre uddannelsen ved deltagelse på andre AMU-uddannelser end patientrelaterede. Dog skal disse være at finde inden for samme FKB.
Se mere om uddannelse og muligheder på sevu.dk
I praktikperioden på din arbejdsplads modtager du en alsidig oplæring i de enkelte arbejdsområder og funktioner. Du opnår en grundlæggende forståelse for arbejdsopgaverne og skal selvstændigt og effektivt kunne udføre disse. Oplæringen i de enkelte arbejdsopgaver tilpasses så vidt muligt sygehusets arbejdsgange og udviklingen af dine personlige kvalifikationer.
Har du taget andre overbygningsmoduler inden for FKB’en, skal de godkendes af relevant portørskole. Ved spørgsmål kontakt kursuskoordinator Elisabeth Rose Kobberøe på mail: erk@sosuoj.dk eller tlf: 8741 2610.
Efter endt uddannelse modtager du et uddannelsesbevis, hvis du har taget andre AMU-uddannelser udstedes beviset først når information om disse er modtaget og godkendt.