Hvis du vil uddannes som portør, skal du først ansættes som portøraspirant på et hospital. Det bliver du ved at søge ledige stillinger eller kontakte det hospital, som du er interesseret i at uddanne dig ved.
Når du er blevet ansat, indgår du en uddannelsesaftale med portørchefen på hospitalet, som så indsender aftalen til skolen og du vil herefter modtage et velkomstbrev, samt praktiske oplysninger om hvornår din uddannelse starter og hvordan.
Der er ingen krav til forudgående uddannelse, men det er en forventning at du kan tale og læse dansk, og regne på et rimeligt niveau. Du skal være fyldt 18 år. Evt. straffeattest vurderes individuelt på de enkelte hospitaler.
Godskrivning:
En fuldt uddannet serviceassistent, der ansættes som portør, vil som udgangspunkt få godskrevet de to skoleuger i serviceassistentuddannelsens faglige basismodul, som omhandler transport og løft.
Godskrivning herudover vil kræve en individuel realkompetencevurdering foretaget af skolen, ligesom portørskolerne kan godskrive på baggrund af anden relevant uddannelse, eksempelvis i forhold til beredskabspersonale, der ansættes som portører.