SOSU Østjylland uddanner fremtidens velfærdsmedarbejdere: Social- og Sundhedsassistenter, Social- og Sundhedshjælpere, Pædagogiske Assistenter og sundhedsfaglige studenter (EUX). Velfærdssektoren oplever stor samfundsmæssig og politisk bevågenhed. Det er samtidig en sektor, der – grundet omprioriteringer af ressourcer til området og en hastig teknologisk udvikling – undergår en konstant udvikling og transformation. Denne forandrings- og udviklingsproces smitter også af på os som skole, og afstedkommer et konstant behov for at gentænke og justere vores uddannelsespraksis – vores didaktik, pædagogik, indsatsområder m.m.
For at sikre et optimalt samspil mellem elevernes læring, uddannelse og den praksis, vi uddanner til, er ny viden og vidensskabelse essentiel. For at opnå viden ønsker vi at række hånden frem til master- og kandidatstuderende på landets universiteter, og invitere til at bidrage til vidensskabelse. Står du derfor overfor at skulle i virksomhedspraktik eller at skrive en opgave på dit kandidatstudie, vil vi gerne opfordre dig til at kigge i vores retning for en snak om muligheder.
Vi tilbyder et spændende videns- og udviklingsmiljø. Hvor du/I som studerende vil kunne få mulighed for at arbejde med praksisrelevante problemstillinger og bidrage med ny viden i en konkret praksis.
Vi forventer, at projektets problemstilling afklares i et ligeværdigt samspil, hvor din teoretiske nysgerrighed mødes med – eller kan udfordre – skolens behov.
Vi forventer at du/I kan gøre en forskel for organisationen, og vil dele viden med os i de relevante organisatoriske fora.
Vi tilbyder en fast kontaktperson, der kan hjælpe med at skabe adgang til feltet og du/I vil få tilbudt en arbejdsplads.
Eksempler på mulige temaer for projekter:
- Skole- og uddannelsesmiljø.
- Elevernes gennemførelse af uddannelsen.
- Fjernundervisning og digitalisering.
- SOSU som karrierevej og faglig identitet.
- Hvordan håndteres forskellige elevtyper i erhvervsuddannelser (sårbarhed, diagnoser, særlige behov, sprog- og kulturforskelle)
- SOSU-elevernes overgang fra skole til virksomhed/integration på oplæringspladsen.
- Simulation som læringsmetode
- Og mange flere indgange eller tilgange.
Kort om SOSU-skolerne
SOSU-skolerne er erhvervsskoler, der udbyder erhvervsuddannelser og efteruddannelse til velfærdsområdet, ældresektoren, psykiatrien, sundhedsområdet og det pædagogiske område. Elevernes uddannelse foregår i vekselvirkning mellem skoleperioder og oplæringsperioder i en virksomhed. De fleste undervisere på skolen er professionsuddannede, som for eksempel sygeplejersker, terapeuter, lærere eller akademikere. Alle undervisere gennemfører en erhvervspædagogisk diplomuddannelse.
Der er 13 SOSU-skoler i Danmark. Med godt 11.000 elever ud af et samlet elevtal på 107.000 på erhvervsuddannelserne i 2018 er SOSU-hjælper og -assistentuddannelserne langt det største erhvervsuddannelsesområde i Danmark.
SOSU Østjylland har afdelinger i Aarhus, Silkeborg og Skanderborg og samarbejder med oplæringspladser i hele Østjylland, inklusiv Favrskov, Syddjurs og Odder kommune. På skolens tre afdelinger er der cirka 1100 elever. Skolen udbyder EUD10 og GF1 (grundforløbets 1. del), GF2 og hovedforløb på erhvervsuddannelserne og et bredt udvalg af efter- og videreuddannelse.
SOSU Østjylland har fokus på rekruttering af elever til Social- og Sundhedsuddannelserne og på at flere elever skal gennemføre deres erhvervsuddannelse. Samtidig arbejdes der med nye læringsmetoder og udvikling af målrettet efteruddannelse.
Uddannelse til velfærd er på alle niveauer fuld af komplekse og spændende problemstillinger, der inviterer til såvel foreskrivende som afdækkende vidensproduktion.
Kontakt:
Karen Brix Roed, Udviklingschef, Tlf.: +45 2149 0209 / E-mail: kabr@sosuoj.dk
Maibritt Rohde Christensen, Kvalitetsmedarbejder, Tlf.: +45 2027 5409 / E-mail: mrc@sosuoj.dk
Når vi læser din ansøgning til en opslået ledig stilling, vurderer et ansættelsesudvalg dine kvalifikationer i forhold til de opstillede krav i stillingen. Vores mål er at besætte den ledige stilling med den ansøger, der er bedst kvalificeret.
Hvis vi ønsker reference eller yderligere oplysninger, vil det altid ske efter dialog og samtykke med dig. Skolen følger statens overenskomster og personalepolitiske retningslinjer.
Specielt for undervisere gælder, at de skal opfylde de krav, der er fastsat i kapitel 3 i Bekendtgørelse om erhvervsuddannelser eller i §14 i AMU-bekendtgørelsen, hvis du søger ansættelse i skolens efter- og videreuddannelsesafdeling.
SOSU Østjylland opfordrer alle interesserede til at søge ledige stillinger uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold. Når stillingen er besat, sendes et begrundet afslag til de øvrige ansøgere. De, der har været til samtale, vil blive kontaktet telefonisk. Ansøgere til ledige opslåede stillinger får slettet ansøgning med bilag snarest efter stillingen er besat.
Vi gør opmærksom på, at ledige stillinger altid bliver offentliggjort, og at vi udelukkende behandler ansøgere, der har søgt direkte på stillingen.
Du er altid velkommen til at sende en uopfordret ansøgning om fastansættelse som underviser eller timelærer/vikar. Vi modtager ikke uopfordrede ansøgninger til øvrige områder. Ansøgningen skal være bilagt CV samt relevante eksamensbeviser/udtalelser.
Uopfordrede ansøgninger bliver opbevaret i seks måneder efter forudgående samtykke fra ansøger. Herefter slettes de automatisk.