SOSU Østjylland | Gør dig klogere på livet

Vejledning Brobygning og introforløb

Kom på brobygning og introforløb for elever i 8., 9. og 10. klasse og prøv vores uddannelser og se om det er noget for dig.
Brobygning Og Introforløb

Hvis du overvejer en uddannelse, som handler om mennesker og omsorg, er brobygning eller et introforløb på SOSU Østjylland noget for dig.

Her får du en unik mulighed for at afprøve forskellige hands on-øvelser i forhold til at arbejde med mennesker. Du får et indblik i, hvad man arbejder med som social- og sundhedsassistent eller -hjælper, som pædagogisk assistent eller tandklinikassistent.

Du får skolen at se og bliver klogere på, hvordan det er at tage en uddannelse hos os. Undervisningen vil være en god blanding af oplæg, gruppearbejde, hands on-øvelser, video-/redigeringsarbejde, og fælles refleksion.

Introduktionskurser for 8. klasser

Introduktionskurserne for 8. klasser varer to eller tre dage.

Her møder du SOSU-uddannelsen og den pædagogiske assistentuddannelse gennem aktiviteter i skolens værksteder. Du stifter bekendtskab med omsorg, hjerte-lungeredning, blodpropper og hjerneblødning, sundhed, børn og konflikter.

Derudover vil vi også introducere dig for en arbejdsform, vi bruger meget på skolen, som vi kalder for simulationstræning. I den forbindelse kommer du blandt andet til at lave casearbejde om Henrik, der pludselig falder om med et hjertestop.

Brobygning for 9. klasse

Brobygning i 9. klasse kan vare op til en uge.

Hvis du vælger brobygning i 9. klasse stifter du bekendtskab med omsorg, sårpleje, hygiejne, psykisk sygdom og børns leg og hverdag i daginstitutionen.

Du bliver introduceret for en arbejdsform, vi bruger meget på skolen, som vi kalder for simulationstræning. I den forbindelse kommer du blandt andet til at arbejde med casen Hanne, som lider af svær depression og som kommer til at skære sig i fingeren, da hun skræller kartofler sammen med sin bostøtte.

Brobygning for 10. klasse

Forløbene for 10. klasse varer 2 eller 3 dage.

Brobygning for 10. klasse er rettet mod SOSU-uddannelserne eller den pædagogiske assistentuddannelse. Derfor er aktiviteterne på brobygningsforløbet eksempler på aktiviteter fra de to uddannelser.

Du vil stifte bekendtskab med omsorg, kommunikation, ældre, demens, empati, nærvær – at støtte borgeren i almindelige daglige gøremål samt planlægning af en pædagogisk aktivitet fx samling i en vuggestue eller børnehave.

Du bliver introduceret for en arbejdsform, vi bruger meget på skolen, som vi kalder for simulationstræning. I den forbindelse kommer du blandt andet til at arbejde med en case om den ældre borger Ingeborg, som er dement og har brug for din støtte og pleje i forhold til almindelige daglige gøremål som påklædning og rengøring – det betyder her meget, hvordan du kommunikerer både med din tale men også med dit kropssprog.

Livet på skolen

Din hverdag på SOSU Østjylland skal være fuld af læring og i balance. Uanset om du er elev, kursist eller medarbejder. Derfor er der også meget andet end undervisning på SOSU Østjylland. Her kan du blive klogere på alt det udenom - skema, kantine, fredagscafe, studiecafe, elevråd, Skills og meget mere.

Gør dig klogere på livet
Livet På Skolen Bevægelse2
Livet På Skolen Fællesskab4