Vores sanser er fundamentale i forhold til at kunne forstå os selv og vores omverden – og har en grundlæggende betydning for den enkeltes trivsel.
På SOSU Østjylland har vi etableret sansestuer, hvor formålet er, at blive bedre til at forstå sansestimulering, samt hvordan det kan understøtte arbejdet med vores sanser. Vi anvender sansestuerne som understøttende aktiviteter på lige fod med skolens sengestuer, ældreboliger, læringslab og øvrige lokalefaciliteter.
Stuerne er indrettet med udgangspunkt i praksisnærhed, der matcher fremtidens efterspørgsel og er dermed dynamisk, med mulighed for ændringer efter behov. Omdrejningspunktet er kropslig læring, refleksion og valg af sansestimulation som en non-farmakologisk intervention ud fra et faglig kvalificeret og målrettet valg.
Sansestuen i Aarhus
Sansestuen er indrettet mod en bred målgruppe, fra det lille barn til voksen (rask - fysisk/psykisk udviklingshæmmet) med mulighed for fremme af såvel høj som lav arousal.
Der er i lokalet redskaber til rådighed med afsæt i snoezel-konceptet, hvor også farver har betydning for skabelsen af trygge, behagelige og stimulerende rammer.
Stuen har bl.a. Gyngestol med musik og Abrace stol fra Wellness Nordic, dobbelt gyngestol (130x120x82), vandseng med musik (140x220), kuglebassin, boblerør, fiberoptiske tæpper, mv.
Sansestuen i Silkeborg
Sansestuen er indrettet med udgangspunkt i low arousal målrettet den ældre befolkning med kognitive/ sansemæssige udfordringer.
Stuen indeholder et begrænset antal redskaber, for at skabe mulighed for rolige omgivelser.
Stuen har bl.a. Calm-viso demensstuen, gyngestole, tyngdeprodukter, stol fra Protac, Inmu - musikpuder til high som low arousal, terapi-bamser, samt diverse sansestimulerende redskaber fx bolde, dufte, kirurgiske børster etc.
Workshop
Vi tilbyder en 4-timers workshop, hvor vi har fokus på brugen af sansestimulation til ældre, der er ramt af neurodegenerative sygdomme (demens, Parkinson, multiple sklerose).
Du kan læse mere om workshoppen her >>