Som social- og sundhedsassistent uddanner du dig til en nøglerolle inden for sundhedssektoren.
Du er den, der har overblikket over borgerens helbred, trivsel og sygepleje, og du bliver en nøglespiller i det tværfagligt samarbejde med andre faggrupper.
Din rolle som social- og sundhedsassistent indebærer en unik kombination af omsorg, faglig viden og evnen til at støtte borgere i deres rehabilitering efter sygdom og til at hjælpe borgeren til at mestre sit eget liv.
Uddannelsen
Med uddannelsen lærer du at håndtere komplekse opgaver med professionalisme og med hjerte for mennesker. Social- og sundhedsassistentuddannelsen er din vej til en karriere, hvor din dedikation og faglige viden gør en afgørende forskel for andre.
Uddannelsen til social- og sundhedsassistent er en vekseluddannelse, hvor du både bliver undervist på skolen og er i oplæring ude i praksis.
Der er fire oplæringsperioder, som foregår i den kommune, hvor du er ansat. Du kommer i oplæring på et plejecenter, i psykiatrien, på sygehus og i hjemmeplejen.
Din dag på skolen
Din hverdag på skolen minder om det du møder, når du er færdiguddannet. Det betyder, at du laver masser af praktiske øvelser og simulationsarbejde, hvor du kan bruge den teori, du har lært i praksis.
Du tilrettelægger aktiviteter for andre og besøger institutioner, og du arbejder i grupper med projekter og øvelser.
Du uddannes i grundlæggende sygepleje, rehabilitering, kommunikation og samarbejde med borgere og pårørende og bliver klædt på inden for ergonomi og arbejdsmiljø.
På skolen bliver du del af et godt fagligt og socialt fællesskab. Du møder dedikerede og dygtige undervisere og elever der respekterer og støtter hinanden. Du får også mulighed for at deltage i sociale arrangementer – det kan være fredagscafe, elevråd, gallafest, foredrag og meget andet.
Job og karriere
Når du er færdiguddannet, kommer du ud på et arbejdsmarked med stor jobsikkerhed. Du kommer typisk til at arbejde på plejecentre, hospitaler, i psykiatrien eller i hjemmeplejen.