Som social- og sundhedshjælper skaber du tryghed og livskvalitet for andre mennesker.
Din vigtigste opgave at samarbejde med borgeren om at skabe et godt hverdagsliv. Du støtter og motiverer den enkelte borger til at hjælpe sig selv mest muligt og skaber struktur i hverdagen.
Du er den gennemgående person i den enkelte borgers hverdag, og du gør en direkte forskel i borgernes liv og er med til at forme et trygt og værdigt liv, selv i de mest sårbare øjeblikke.
Uddannelsen
Under uddannelsen kombinerer du viden om omsorg med praktiske færdigheder. Du lærer om grundlæggende pleje, kommunikation og om at skabe tillidsfulde relationer med borgeren, og du uddanner dig til en meningsfuld og ansvarsfuld karriere.
Uddannelsen veksler mellem undervisning og øvelser på skolen og længere tid i oplæring, hvor du afprøver dine færdigheder i praksis - både i hjemmeplejen og på et plejecenter.
En stor del af uddannelsen er oplæring. Der er to oplæringsperioder, som foregår i den kommune, hvor du er ansat. Du kommer i oplæring i hjemmeplejen og på et plejecenter.
Din dag på skolen
Din hverdag på skolen minder om det du møder, når du er færdiguddannet. Det betyder, at du laver masser af praktiske øvelser og simulationsarbejde, du tilrettelægger aktiviteter for andre og besøger institutioner, og du arbejder i grupper med projekter og øvelser.
Hver dag er du fysisk aktiv med lege, spil eller motion på skolen. Du vil også have dage, hvor undervisningen foregår ude i praksis, det kan for eksempel være på plejehjem.
På skolen bliver du del af et godt fagligt og socialt fællesskab. Du møder dedikerede og dygtige undervisere og elever der respekterer og støtter hinanden. Du får også mulighed for at deltage i sociale arrangementer – det kan være fredagscafe, elevråd, gallafest, foredrag og meget andet.
Job og karriere
Når du er færdiguddannet, kommer du ud på et arbejdsmarked med stor jobsikkerhed. Som social- og sundhedshjælpere arbejder du på plejehjem, dagcentre og i borgerens eget hjem.