Skip to main content

Ny demenssimulator skal hjælpe demensramte og deres pårørende

Demenssimulatoren er den første af sin slags i norden. Nu er den landet på skolens afdeling i Silkeborg, hvor den skal styrke det nyligt oprettede Læringscenter for Demenssimulation.

18. juni 2020

Modtagelsen af simulatoren blev ikke helt som forventet. Først blev den forsinket, og da den så kom, var alle sendt hjem på grund af corona. Men nu er den her.

Simulatoren giver en unik måde at lære om demens, hvor man oplever på egen krop, hvad det vil sige at leve med demens. Man får med andre ord et indblik i den demensramtes virkelighed.

Simulatoren er en interaktiv og sanseforvrænget bolig. Men intet i boligen er, som det giver sig ud for at være. Ting bytter plads eller fungerer ikke som forventet. Det gør det svært at bevare overblikket og at udføre selv simple hverdagsopgaver. På den måde simuleres livet med demens på en meget realistisk måde for deltageren.

Simulationen følges op af en debriefing, hvor man både sætter ord på oplevelsen og handling bag ordene med henblik på at forbedre plejen af demente borgere.

Både demensramte, deres pårørende og de sundhedsfaglige medarbejdere kan få glæde af simulationen.

Her kan du se et indslag fra TV2 Østjylland om Demenssimulatoren:

Du kan læse mere på DR.dk her >>

og på TV Midtvest her >>