SOSU Østjylland | Gør dig klogere på livet

Efteruddannelse og kurser Demenssimulation

På SOSU Østjylland står nordens første demenssimulator. Simulatoren giver en helt unik måde at lære om demens, hvor man på egen krop oplever, hvad det vil sige at leve med demens.

Demenssimulationen giver et realistisk indblik i, hvordan tilstanden påvirker hverdagen for både den demensramte, de fagprofessionelle og de pårørende. Demenssimulation er en enestående måde at blive klogere på demens - både som sundhedsfaglig medarbejder, leder og pårørende.

Demenssimulatoren er en interaktiv og sanseforvrænget bolig. I boligen vil du blive kognitivt udfordret, det vil være svært at bevare overblikket og at udføre simple hverdagsopgaver.

Simulationen indledes med en briefing og efterfølges af en debriefing, hvor man med hjælp fra en facilitator reflekterer over oplevelsen og hvordan den kan bruges i praksis.

Demenssimulatoren kan med stor succes kombineres med ethvert læringsforløb i Læringscenter for Demens.

Hør underviser i Læringscenter for Demens Kirsten Korsholm Nielsen, hvordan simulatoren kan bruges til at gå ind i borgerens perspektiv og hvordan vi i undervisningen kan overføre de oplevelser til den daglige praksis.

Video demenssimulator