Læringscenter for Demens

Læringscenter for Demens

I Læringscenter for Demens har vi fokus på hvordan man skaber læring om demens på en måde, så det forankres i en eksisterende praksis, bidrager til den faglige opkvalificering og bliver katalysator for forandring af praksis.

Underviserne i Læringscenter for Demens er alle sundhedsuddannede og erfarne praktikere, hvorfor de har en dyb forståelse af det professionelle omsorgsarbejdes komplekse dimensioner, karakter og rammer.

Vi søger aktivt at inddrage og anerkende kursisternes egne erfaringer, viden og eksempler med henblik på at skabe en læring, der er meningsfuld og praksisnær.

Nyerhvervet viden og handlemønstre kan først integreres i eksisterende praksis, når læringen foregår med klare rammer, åbenhed og en tryghed hvori den enkelte kursist kan udvide sin forståelseshorisont og opnå en transformativ læring.

I Læringscenter for Demens er vi opmærksomme på, at vi som mennesker lærer på forskellig vis. Mange af vores kursister har tidligere dårlige erfaringer med læring, hvorfor det er vores fornemmeste opgave at differentiere vores metoder. Med vores Demenssimulator har vi et unikt fokus på kropslig læring.

Vores målgruppe er mennesker med demens tæt inde på livet, både som professionel, men også som pårørende, frivillig eller anden kontaktflade.

Find et forløb

Bestil refleksionskort

Her kan du bestille en spiralbog med refleksionskort fra Sundhedsstyrelsens Demensrejsehold. Bogen koster 48 kr. pr. stk.

Bestil spiralbogen

Kontakt

Helle Hjørnholm Volhøj

Markedskonsulent

Aarhus, Silkeborg, Skanderborg

hvo@sosuoj.dk +45 2441 6743

Ann-Mette Kiel

Uddannelsesskonsulent

Aarhus, Silkeborg, Skanderborg

ach@sosuoj.dk +45 2112 7483

Mette Gamborg

Kursuskoordinator - det pædagogiske område, international koordinator (Oplæring i Udlandet)

Silkeborg

mga@sosuoj.dk +45 4011 7833